Дечак звер - исекао вршњака па спавао у крвавој мајици

12. јун 2010.

Бојан Ј. (17), звани Зверка, описан као један од најхладнокрвнијих егзекутора после признања да је убио вршњака Дејана Стојчића

ПАНЧЕВО - Малолетни Бојан Ј. (17) звани Зверка признао је да је измасакрирао вршњака у селу Јабука и да је потом заспао у мајици натопљеној жртвином крвљу!

Приликом саслушања у полицији он је најпре негирао да има било какве везе с убиством Дејана Стојчића (17), али је врло брзо, приклештен доказима, признао злочин.

- Истина је, убио сам га због неких патика, а и зато што сам чуо да је свашта лајао о мени! - хладнокрвно је одбрусио Зверка.

Дејанови отац Зоран, мајка Гордана и млађа сестра, које смо јуче посетили у Јабуци, потпуно су занемели од шока да је убијен само због пара патика.

- Тело је потпуно масакрирано! Убица му је ножем пробуразио стомак, исекао руку до кости и на крају му на образу урезао крст! Не дао бог никоме да доживи тако нешто - прича кроз сузе Дејанов стриц.

Бака брутално убијеног средњошколца каже да је био одличан ђак Машинске школе и да је читавог живота свирао клавијатуре:

- Девојка га је прозвала Шећерко, па смо се ми често шалили на тај рачун и говорили како му пристаје. Сви су га обожавали, никад није ни мрава згазио. Требало је да буде лош, онда не би овако скончао. Али, ето, сад је отишао заувек, срећа моја једина.

Окупљени пријатељи једини су имали снаге да се присете кобне вечери и бизарног мотива који је Зверку навео на злочин.

- Пре неколико месеци он је украо патике које су стајале на прагу Дејанове куће. После неког времена Деки их је пронашао и узео натраг. Зверка је чекао месец дана и на крају га из чисте обести пре два дана пресрео у Гробљанској улици и без милости искасапио - тврде Дејанови другови.

После рањавања, храбри 17-годишњак устао је и покушао да потрчи за убицом, али је изгубио снагу и пао. Више се није будио и преминуо је нешто касније на столу за реанимацију панчевачке болнице. Сахрањен је јуче на локалном гробљу, само неколико метара даље од места на којем је убијен.

Нереди у Јабуци

Ноћ између среде и четвртка обележили су нереди у иначе мирној Јабуци. Како се вест о трагедији проширила, мештани су почели да се окупљају у центру села, одакле су у групи кренули ка дивљем ромском насељу, одакле је убица Бојан Ј. Линч и распламсавање сукоба спречиле су јаке полицијске снаге, које дан и ноћ обезбеђују Роме надомак села, али и кућу убијеног.

- Породица не жели никакве даље сукобе, доста је било проливања крви. Будимо људи - кратко је изустио отац убијеног Дејана.

Леди крв у жилама!

Полицајци који су саслушавали малолетног убицу тврде да им се приликом разговора с њим “следила крв у жилама”!

- Он је очигледно рођени убица и психопата, иако у телу детета. Верујемо да је на његово брутално понашање утицао отац, који је такође одговарао за тешко убиство - истакли су полицајци и додали да је Зверка ухапшен када га је мајка непосредно после масакра видела како спава обливен крвљу.

- Жена је мислила да је крв његова, па је позвала полицију и Хитну помоћ.

Извор: Курир

[Судија за малолетнике Вишег суда у Панчеву, Станка Симоновић, 25. јануара 2011. осудила је Бојана Ј. из Јабуке код Панчева на четири године (!) затвора због убиства малолетног Дејана Стојчића.]