Зеленаши примали социјалну помоћ!

29. мај 2011.

Криминална група из Ћуприје поново предмет истраге. По дечји додатак долазили у новим мерцедесима. Одраније познати полицији због тешких крађа, разбојништава, покушаја убистава, па чак и убистава

ЈАГОДИНА - Због основане сумње да су извршили кривично дело изнуде, истражни судија Вишег суда у Јагодини одредио је притвор до месец дана и донео решење о покретању истраге против Ћупричана Драгана Рамића-Радета (44), његових синова Зорана (20), Здравка (25) и Ивана (26), Горана Маринковића-Маринка (34), Мирослава Јовановића-Цанета (51), Давида Јовановића -Дакија (23) и Зорана Јовановића (41), као и Јаноша Ђељадинија (34), коме се поред овог на терет ставља и кривично дело недозвољено ношење оружја.

Ова група бескрупулозних криминалаца је, после хапшења крајем новембра прошле године, протеклих шест месеци провела у истражном притвору због кривичних дела изнуде, уцене, трговине људима, прања новца, те давања и примања мита, а Више тужилаштво је због десетак нових кривичних дела изнуде над четири лица упутило и нови захтев за истрагу. Оштећени су позајмљивали новац на камату, која се кретала до 40 одсто месечно у неким случајевима, а губили су станове, имања, аутомобиле... односно све што су имали.

Како су Новости писале у новембру прошле године, полиција је почела да расветљава криминалне радње ове групе после самоубиства брачног пара Ивановић из Паљана у марту 2010. Сузан је убио супругу Мају, па себе и у томе видео излаз из ситуације у коју га је довела позајмица новца од ових криминалаца.

Запањујући податак је да је већина припадника ове групе све до хапшења примала социјалну помоћ и дечји додатак. То су им били једни легални приходи. Иако живе у велелепним кућама, на високој нози и возе луксузне аутомобиле (мерцедес), држава им је омогућила и редовне месечне приходе. Новац од криминала користили су за летовања, зимовања, скупоцену гардеробу...

Тражени и због убиства

Полицији су Рамићи и Јовановићи, као и остали припадници ове групе, одраније познати и то због тешких крађа, разбојништава, покушаја убистава, па чак и убистава. Један од припадника овог клана Здравко Рамић (25) ухапшен је претпрошле године у Крагујевцу када је хицима из пиштоља, после пљачке, убио власника мењачнице.

Извор: Вечерње новости