Крадљивци бакра убили ноћног чувара

03. јун 2011.

Башким Демирај (33) и Хамза Тачи (27) ухапшени су због сумње да су у ноћи између 24. и 25. маја ове године убили од батина Миливоја Стевановића (71), ноћног чувара у магацину фирме “СБ градња” у Београду. Према речима нашег извора из истраге, Тачи је био запослен као физички радник фирме “Технопапир”, којој је “СБ градња” изнајмила магацин у улици Милана Решетара 36 у насељу Плави хоризонти у Земуну.

Према речима нашег извора из истраге, Башким је одраније познат полицији и против њега је поднет већи број пријава због различитих кривичних дела, док Тачи нема досије.

Извор: Курир

Београдска криминалистичка полиција решила је убиство ноћног чувара Миливоја Стевановића (71) из Прокупља и идентификовала шест особа које су учествовале у злочину у предузећу “СБ градња” у насељу Плави хоризонти у Земуну, сазнаје Press.

Хапшења разбојничке групе су почела и јуче су приведене три особе осумњичене за учешће у монструозном убиству, које се догодило у ноћи између 24. и 25. маја у насељу Плави хоризонти. Саслушано је још неколико особа, запослених у фирми, као и из оближњег ромског насеља.

- Стевановића је убила група мушкараца која се бави сакупљањем и продајом секундарних сировина. Они су прво продали бакар и још неке секундарне сировине фирми “СБ градња” у којој је Стевановић радио. Током следеће ноћи они су дошли са намером да покраду робу коју су претходно продали. Имали су дојаву када је време одговарајуће за крађу, када чувар спава. Нису очекивали да ће он покушати да их спречи. Убили су га монструозно, ударајући га до смрти, па уболи ножем. Потом су побегли без плена - наводе у полицији.

Трагови на месту злочина, као и остали докази које су оставили са собом, дали су полицији довољно информација да крене у потрагу за убицама, којима је материјална корист био једини мотив да убију старог магационера. Међу осумњиченима је било двадесетак мушкараца из околних насеља, али је полиција као починиоце означила шесточлану банду.

Стевановић је војни пензионер, родом из Прокупља. Радио је хонорарно као ноћни чувар и није био наоружан.

Извор: Прес