Мерошина: Роми напали брачни пар

12. август 2011.

МЕРОШИНА – Дејана Благојевића (40) и његову глувонему супругу Марину Андрејевић (48), из села Бучић у општини Мерошина, напала је Ромкиња В. М. и њено троје малолетне деце и том приликом су их у центру села тукли моткама.

Дејан је задобио тешке телесне повреде напрснуће лобање и контузију мозга, као и модрице по леђима, а Марина посекотину на глави и модрице по телу. После указане помоћи, Марина је пуштена на кућно лечење, а Дејан је задржан на одељење неурохирургије Клиничког центра у Нишу.

До напада је дошло у четвртак увече, када су се Дејан и његова супруга враћали од комшије, где су цепали дрва.

- У повратку, на сеоском путу их је изненада напала В.М. и њено троје деце. Зет је код комшије мало попио, па се нису ни бранили - каже Маринин брат Иван и наглашава да је случај пријављен полицији.

Он објашњава да је В.М. комшиница нападнутом пару и да су и раније имали ситнијих проблема са њом, али се све безазлено са полицијским опоменама завршавало.

- Могли су и да настрадају. Овога пута је В.М. стварно претерала. Цело село после синоћног напада размишља да покрене петицију и упути је надлежнима да пронађу начина да мештане заштите од те ромске породице - каже Иван и додаје да ће без обзира на потезе полиције, Дејан и Марина поднети тужбу за напад.

У нишкој полицији кажу да је реч о ремећењу јавног реда и мира у којем је М.М. (15) после краће вербалне свађе мотком ударио Дејана Благојевића.

- Након утврђивања свих околности, предузећемо све законске мере против лица која су нарушила јавни ред и мир - напомињу у полицији.

Извор: Јужне вести